«اگر مدتی با یوتاب کار کنید، کمکم دیگر باور نمیکنید که با یک برنامهی نرمافزاری سر و کار دارید، انگار یک موجود زنده درحال دریافت، پردازش و انجام کارهاست.» این نقل قولی است از برخی مشتریان همورا که با نرمافزار تحتوب «یوتاب» کار میکنند. در عصری تابستانی فرصتی برای گفتگو با کسی را بهدست آوردیم که در دو موقعیت شغلی متفاوت با این برنامهی زنده کار کرده بود.
کار در یک آژانس گردشگری اگرچه بسیار هیجانانگیز است اما دغدغهها و مشکلاتی هم دارد. روزهای شلوغ، تلفنهایی که یک لحظه هم بیکار نیستند و جابهجایی حجم بالای اطلاعات شخصی و مالی مسافران که با کوچکترین اشتباهی میتواند یک فاجعه را رقم بزند. این بحرانها باعث شد تا برنامهنویسان به کمک دنیای گردشگری بیایند و با طراحی نرمافزارهایی به بهبود امور کمک کنند. نرمافزار تحتوب «یوتاب» از محصولات هموراست که با همین هدف نوشته شده است و شرکتهای گردشگری مختلفی از آن استفاده میکنند. برای همورا دریافت بازتاب و دانستن دربارهی چگونگی عملکرد «یوتاب» در این شرکتها بسیار مهم است. در همین راستا گفتگویی با خانم «ویانا اسدی» انجام دادیم. خانم اسدی تجربهی کار با یوتاب را در دو آژانس گردشگری مختلف داشتهاند و بهعنوان مدیر داخلی واحد فروش و سرپرست محتوا خاطرات جالبی را از کار با یوتاب برایمان تعریف کردند.
اولین باری که با یوتاب کار کردم دی ماه سال 94 در شرکت گردشگری هایپرشیا بود، در ادامه در شرکت گردشگری دالاهو هم تجربه کار با یوتاب را دارم. در شرکت هایپرشیا کارشناس تولید محتوا و در شرکت دالاهو مدیر داخلی واحد فروش و سرپرست محتوا بودم.
در هایپرشیا فعالیتهای من با یوتاب شامل موارد زیر بود.
اما در دالاهو با توجه به تنوع فعالیتم، کارهای زیر را انجام میدادم:
بههیچ وجه، نظم ذاتی یوتاب به من کمک میکرد تا بدون مشکل چند مسئولیت را در محل کارم به عهده بگیرم و دچار مشکل و بحران نشوم. درواقع من هندوانههای اضافی را به دست یوتاب داده بودم و خودم سبکبال به کارهایم میرسیدم!
منوی فارسی، استفاده از عبارتهای درست و راهنمای آیکونها، یادگیری و حتی آموزش آن را بسیار آسان کرده است بنابراین یادگرفتن یوتاب کار سخت و زمانبری نبود، یکبار توضیح کافی بود تا کار با یوتاب را یاد بگیرم.
بارزترین تاثیرهای یوتاب در کار من به شرح زیر است:
محاسن یوتاب تازه در زمان شلوغی معلوم میشوند، مثل اول هر فصل که یکباره 200 تور آپلود و باید اطلاعات آنها ویرایش و چک میشد. البته در روزهای پایانی جشنوارهها هم کمک فراوانی به ما میکرد. جشنوارهها معمولا شامل تخفیف بود و مسافران تا روز آخر مهلت داشتند هزینه سفر را بپردازند. بسیار پیش میآمد که این فاصله زمانی باعث شود مسافران پایان مهلت پرداخت را فراموش کنند. یک نگاه به صفحهی تور کافی بود تا وضعیت پرداخت مسافران چک شود و پایان جشنواره به آنها اطلاع داده شود.
یکبار فرصت ما برای فروش چند تور خاص بسیار کم بود، در تصمیمگیری برای فروش به چندین گزارش فوری از همین سفرها در تاریخهای قبلی، بعضی مسافران و لیدرها نیاز داشتیم. کمتر از نیم ساعت تهیهی 7 گزارشِ کامل و مفید با فیلترهایی که مد نظرمان بود، کمکی بود که یوتاب به ما کرد و وقت را از دست ندادیم. در ادامه توانستیم با کمک یوتاب همهی تورها را تکمیل کرده و برگزار کنیم.
صبح یک روز کاری بعد از اینکه وارد حساب کاربریام شدم یک دعوتنامه بالای صفحهام باز شد! همورا به مناسبت ششمین سال همکاریاش با دالاهو، همهی دالاهوییها را مهمان کرده و منوی ناهار را در دعوتنامه در یوتاب برایمان به نمایش گذاشت. آن روز صبح همهی ما از دیدن لیست غذاهایی که در یوتاب میتوانستیم انتخاب کنیم هیجان زده شدیم؛ متفاوتترین و جذابترین کارت دعوت عمرم همین بود که در CRM دریافتش کردم!
بله، ویرایش و به روز کردن اطلاعات تورها، به روز کردن متاها و عنوانها، ثبت اطلاعات مسافر در یوتاب، ثبت رزروی مسافر، ثبت پرداختها و... را به همکاران جدید آموزش میدادم. معمولا با یک بار توضیح کار با یوتاب را یاد میگرفتند و نیاز به بازآموزی کمتر پیش میآمد.
باید بگویم نبودِ یوتاب برابر بود با تعطیلی کار! سرعت، دقت و مهمتر از همه نظم از عوامل موفقیت هستند، یوتاب هر سه خصوصیت را دارد. کافی بود برق قطع شود تا تفاوت بود و نبود یوتاب را درک کنیم.
ابتدای ورود چون با یک محیط جدید باید کار میکردند برایشان شاید کمی سخت و همراه با ترس بود، اما بعد از 3 یا 4 روز کار با یوتاب و تسلط به آن، نظرشان کاملا تغییر کرده و حین کار میدیدند یوتاب در سرعت و سهولتِ انجام کار تاثیر بالایی دارد.
سرعت کار ما با یوتاب افزایش چشمگیری داشت. میتوانستیم بیش از 100 تور را در یک روز روی سایت منتشر کنیم. موقع صحبت تلفنی با مسافر بدون اینکه نیاز داشته باشیم چیزی را روی کاغذ بنویسیم -که ممکن بود گم یا فراموش شوند- کافی بود موضوع را به عنوان پیگیری در یوتاب ثبت کنیم. با وجود پیگیری دیگر نیاز نبود برای انجام هماهنگی یا طرح مشکلاتمان به بقیهی همکاران تلفن بزنیم یا از پشت میز بلند شویم. یک پیگیری برای همکارمان ثبت میکردیم و تمام. یوتاب ماژولی داشت که به ما امکان میداد در طول 5 دقیقه متا و عنوان تمام صفحههای موجود در سایت رو بهروز کنیم. کاری که بدون یوتاب شاید یک تا چند روز زمان صرف انجامش میشد. فکرش را که میکنم بدون یوتاب هیچ کاری نمیتوانستیم بکنیم.
تا به حال به این موضوع فکر نکرده بودم، اما الان که فکر میکنم با یوتابِ شخصی خیلی کارها میتوانستم انجام بدهم و به برنامهریزیَم سرعت ببخشم، به این صورت که کل مخاطبین موبایل را وارد یوتاب میکردم. تمام برنامهریزیهای کوتاه و بلندمدتم رو با عنوان پیگیری ثبت میکردم و برای همه مهلت انجام میگذاشتم. در این صورت با نوتیفیکیشن یوتاب هیچکدام از کارهایم را فراموش نمیکردم.
خوشبختانه آپدیتهای یوتاب فرصت هرگونه فکری را از ما گرفته! هر بار که ورژن جدید این نرمافزار بالا میآید بخش زیادی از نیازهای کاربران را رفع میکند. برای مثال باید ماهی یکبار متا و عنوان صفحات سایت (تورها و وبلاگ) را به روز میکردیم، با توجه به تعداد زیاد صفحات این به روزرسانی 3 ساعت زمان میبرد. تنها یکبار این موضوع را با همورا مطرح کردیم. در ورژن جدید ماژولی به یوتاب اضافه شد که تنها در 5 دقیقه توانستیم تمام متاها را به روز کنیم. درواقع میتوانم بگویم به روز بودن برنامهنویسهای یوتاب از قبل نیازهای ما را رفع میکند، قبل از اینکه ما به آن فکر کنیم.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.