کلدفیوژن یکی از زبانهایی است که بر پایه Java از سال ۱۹۹۵ توسط شرکت ماکرو مدیا (Macro Media) در بازار تجاری دنیا رخ نشان داده است. شرکت ماکرو مدیا با تولید محصولات متنوعی مانند فلش (Flash)، DreamWeaver و Fireworks در کنار کلدفیوژن خدمات خوبی را به مشتریان عرصهی وب ارائه داد و توانست نظر بسیاری از برنامه نویسان و کاربران را به خود جلب نماید. بعدها (حدود سال 2007) شرکت Adobe اقدام به خرید شرکت ماکرومدیا نمود. شرکتی که همانند ماکرومدیا با محصولاتی چون فتوشاپ و PDF زبانزد عام و خاص بود و تمام این روابط باعث شد تا کلدفیوژن در بازار جهانی بیشتر نفوذ نماید. امکان نصب این زبان بر روی تمام سیستم عاملهای رایج امکانپذیر است.
در زمان تهیه این نوشتار، آخرین نسل کلدفیوژن با نام Adobe ColdFusion 2018 در 2018-July-12 منتشر شده است که به روزرسانیهای آن به صورت دائم از طریق وب سایت Adobe در اختیار گذاشته میشود.
کلدفیوژن را با CFML نیز میشناسند که مخفف ColdFusion Markup Language میباشد.
محاسن استفاده از کلدفیوژن در مقابل سایر زبان های تحت وب:
- یادگیری آن بسیار آسان است.
- نیاز به کدنویسی بسیار کمی دارد.
- زمان برنامه نویسی با آن کوتاه است.
- کنترل پنل تنظیمات و مانیتورینگ کلدفیوژن بینظیر است.
- امکان کشف خطا، باگها و یا کنترل آنها بسیار آسان است.
- با سایر محصولات Adobe مانند PDF و فلکس (Flex) بسیار سازگار است.
- چون با Java نوشته شده لذا با آن سازگاری بالایی دارد و به راحتی میتوانید کدهای جاوا را در آن بنویسید.
- امکان اتصال به انواع دیتابیسها را به راحتی پشتیبانی مینماید.
این زبان مانند هر زبان برنامه نویسی معایبی را هم دارد:
- خرید لایسنس آن در مقابل سایر زبانها گران است. بنابراین شاید هاستهای گرانتر و یا محدودتری از کلدفیوژن در بازار وجود داشته باشد.
- منابع و کدهای آن نسبت به PHP محدود است. هرچند اسناد و راهنماهای بسیاری از طریق وب سایت رسمی Adobe در اختیار عموم است. همچنین سایتهای معروفی مانند بن، ریموند و cfdocs.org و وب سایت Lucee از منابع مهم این زبان میباشد.
کلدفیوژن کاملا رایگان با Lucee
با اینکه قیمت لایسنس Adobe Coldfusion حدود 2 تا 10 هزار دلار قیمت دارد اما نگارش کاملا رایگان کلدفیوژن با نام Lucee به صورت کاملا Open Source نیز وجود دارد که از نظر کاربردی، تفاوت عمدهای با نسخه Adobe نداشته و در بسیاری موارد از آن بهتر و کارایی بالاتری دارد.
زبان برنامهنویسی lucee نگارش رایگان کلدفیوژن است
جایگاه کلدفیوژن در جهان؟
کلدفیوژن زبان مورد علاقهی بسیاری از شرکتها و سازمانهای بزرگ در سطح جهان است. آنها با دلایل گوناگونی به سمت این زبان برنامهنویسی جذب شدهاند و استفاده از آنرا سالها پیش آغاز کردهاند. راحتی کار با کلدفیوژن باعث شده تا از آن بیشتر برای Web Application ها و Backend استفاده شود.
شرکت همورا نیز از سال 1382 از این زبان برنامهنویسی برای تولید محصولاتش استفاده میکند و CRM ها و نرمافزارهای اختصاصی بسیاری را بوسیله آن پیادهسازی نموده است.
نمودار زیر که توسط w3techs.com تهیه شده است، بیان میکند که سایتهایی با ترافیک بالا بیشتر به سمت زبان برنامهنویسی کلدفیوژن جذب شدهاند.
در این نمودار جایگاه زبان برنامهنویسی کلدفیوژن در 2 نوامبر 2018 بررسی شده است
در جهان چه سایتهایی با کلدفیوژن نوشته شدهاند؟
در ادامه به چند مشتری با زبان برنامهنویسی کلدفیوژن اشاره کردهایم.
- سازمان فضایی ناسا
ناسا از سال 2001 سایتش را با کلدفیوژن راهاندازی کرد و تا به امروز از این تصمیم رضایت کامل دارد. ناسا معتقد است که کار با کلدفیوژن سایتش را بسیار کاربردی در آب درآورده و کاربران میتوانند به سادگی با آن ارتباط برقرار کنند. از سوی دیگر ناسا میگوید هزینههای طراحی، بهروز رسانی و بهبود سایتی که با کلدفیوژن نوشته شده بهصرفه و مناسب است.
ناسا یکی از سازمانهایی است که سایتش با زبان کلدفیوژن نوشته شده است
- موسسه ملی سلامت (NIH)
یکی از شاخههای وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالت متحدهی آمریکا است که وظیفهی رهبری و نظارت بر تحقیقات علوم زیستی-پزشکی را بر عهده دارد. سایت این موسسه رتبهی 138 را در بین تمام سایتهای جهان دارد و روزانه کاربران بیشماری به آن مراجعه میکنند.
موسسه ملی سلامت صاحب یکی از بهترین سایتهای جهان است که سایتش با کلدفیوژن نوشته شده است
- Hotels.com
سایتی معتبر و جهانی است که میتوانید با آن برای رزرو اتاقهای گوناگون در هتلهای گوناگون اقدام کنید. نزدیک به چهل درصد از مشتریان این سایت آمریکایی هستند و به دلیل تضمین قیمت و کیفیت از خدمات این سایت راضی هستند. رتبهی این سایت در الکسا حدود 600 است که رتبهای بسیار خوب تلقی میشود.
سایت Hotel.ir که سایتی معتبر برای رزرو اتاق در هتلهای گوناگون است با کلدفیوژن نوشته شده است
- سایت TripAdvisor
بسیاری از مردم جهان پیش از انتخاب مقاصد سفر، هتل، رستوران و کافهها ابتدا سری به سایت TripAdvisor میزنند و نظر افرادی که پیش از آنها به آن مقاصد سفر کردهاند را جویا میشوند. این سایت با امکان نوشتن نظر، رتبهبندی و ثبت عکسها توسط کاربران، به گردشگران سرتاسر کمک میکند تا با دیدگاهی مناسب به انتخاب مقاصد گردشگری بپردازند.سایت TripAdvisor یکی از دیگر از سایتهای بسیار کاربردی در سطح جهان است که با کلدفیوژن نوشته شده است
- سایت apc.com
کمپانی APC بیش از چهار دهه است که در زمینهی ارائه تجهیزات و زیرساختهای مربوط به آی تی فعالیت دارد. این شرکت توسط سه مهندس الکترونیک که از دانشگاه MIT، فارغالتحصیل شده بودند بنا نهاده شد و سالهاست که محصولاتش را به سرتاسر جهان صادر میکند. وبسایت این کمپانی نیز با کلدفیوژن نوشته شده است.
سایت کمپانی APC نمونهی دیگری از سایتهای نوشته شده با کلدفیوژن است
سایر شرکتهایی که از کلدفیوژن استفاده میکنند
در ادامه چند سازمان و شرکت دیگری که از زبان برنامهنویسی کلدفیوژن استفاده میکنند را آوردهایم:
- نمونهای از سایتهای آمریکایی
- سایت شرکت نایک
- سایت خانم جیکیرولینگ خالق کتابهای هری پاتر
- کمپانی همیلتون
از کجا شروع کنیم؟
اگر مایل هستید تا با کلدفیوژن شروع به برنامه نویسی نمایید:
- نرم افزاز Coldfusion رو با توجه به سیستم عامل خود از سایت adobe.com دانلود نمایید. لازم به ذکر است که اگر آن را به نسخه تک کاربره نصب نمایید (Developers) دیگر لازم به خرید لایسنس ندارید. اگر دنبال نسخه کاملا رایگان هستید میتوانید آن را از Lucee.org دانلود کنید.
- کتاب کلدفیوژن رو که مال انتشارات Adobe هست را در اینترنت پیدا کنید و شروع به خواندن کنید.
- میتوانید از سایتهای مفیدی نیز در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه سه سایت مفید و خواندنی در این زمینه آورده شده است:
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
هاست کلدفیوژن خوب سراغ داريد معرفی کنيد خيلی نياز دارم
(منتظر جواب شما هستم) ممنون
http://hammura.com/news.cfm?id=31