«ویرگول» نشانه درنگ یا مکث کوتاه بوده و کاربرد آن در بیشتر موارد تابع لحن کامل و ادای جمله مطابق منظور و متناسب با خواست نویسنده است. از این نشانه، برای درنگ کوتاه در میان جمله و نیز برای سهولت و خواندن صحیح نوشتهها و به منظور انتقال بهتر و سریعتر مفهوم اصلی جملهها استفاده میشود.
زیادهروی در کاربرد ویرگول پسندیده نیست. در مواردی که خواننده خود به خود مکث میکند و یا کلمههایی که حرف یا صدای آخر آنها به گونهای است که امکان اشتباه یا متصل خوانی وجود ندارد، گذاشتن ویرگول، زائد، بیمعنا و ناپسند است. پرهیز از به کار بردن «ویرگول» در موارد لازم نیز ممکن است به ابهام و گنگی متن منتهی شود، از این رو رعایت حد اعتدال و توجه به موارد درست کاربرد این نشانه ضروری است.
در محیط ویندوز، هنگامیکه صفحه کلید در حالت فارسی باشد، با زدن کلیدهای Shift+t و در مک Shift+2 میتوان این نشانه را تایپ نمود.
موارد کاربرد ویرگول
1. بین عبارتها و جملههای غیر مستقلی که در مجموع یک جمله کامل را تشکیل میدهند، از این علامت استفاده میشود؛ به سخن دیگر وقتی بخواهیم عبارات یک جمله کامل را که هر کدام به تنهایی دارای معنی مستقل و کامل نیستند، به یکدیگر مربوط کنیم، این نشانه به کار می رود:
2. اگر درجمله، چند کلمه یا ترکیب در کنار هم قرار گیرند که از نظر دستوری دارای یک نقش باشند، معمولاً بین آنها ویرگول قرار میگیرد و در بیشتر موارد، دو واحد آخر با «واو» به هم عطف میشوند. بدین ترتیب این نشانه بین اسامی، صفات، حروف، اعداد و کلمات دیگر به کار میرود تا از تکرار «و» ربط یا همان «و» عطف مکرر جلوگیری شود. مثال:
3. برای پرهیز از غلط خوانی جمله و درک مقصود واقعی نویسنده بین دو کلمه مستقل که احتمال دارد خواننده آنها را به هم اضافه کند یا با کسره اضافه بخواند، به کار میرود:
4. در دو طرف عطف بیان و بدل مورد استفاده قرار میگیرد:
5. هرگاه چند کلمه یا عبارت یا جمله، همپایه باشند، بین آنها ویرگول میگذارند:
6. برای جدا کردن جمله یا عبارت دعایی معترضه در جمله مورد استفاده قرار میگیرد: (در این حالت از خط فاصله نیز میتوان استفاده نمود)
7. برای جدا سازی قسمتهای مختلف نشانی، مآخذ و منابع کاربرد دارد:
8. در عنوان نامه اگر گیرنده یا فرستنده بیش از یک عنوان داشته باشد: (از خط تیره هم میتوان استفاده نمود اما دیگر توصیه نمیشود.)
نکته:
بنیانگذار شرکت همورا و مدیرعامل کنونی این شرکت است.
از سال ۱۳۸۰ برنامهنویسی را شروع و به تحول و توسعه سازمانی علاقه دارد. (رزومه رسمی)
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.