نشانهگذاری یا همان علائم نگارشی مانند پرانتز، ویرگول و... از جمله مهمترین اصول در تهیه و تدوین محتوا یا هر سند مکتوب میباشد. بخش تولید محتوای شرکت همورا مطالبی را در این خصوص جمع آوری نموده است تا نکات مهم در این حوزه را به صورت ساده و خلاصه در اختیار دیگران قرار دهد.
هدف از نشانهگذاری (علامتهایی چون نقطه، ویرگول، خط تیره و...) در نوشته، سریعتر، آسانتر و درستتر خواندن و درک بهتر مطلب است. هنگام سخن گفتن، عواملی از قبیل لحن کلام و اشارهها، گوینده را در انتقال مقصودش یاری مینماید، اما در نوشته، نشانههای نوشتاری به کمک نویسنده میآیند.
به کارگیری درست نشانهها در نوشته، نیازمند توجه دقیق به قالب نگارش فارسی است. باید تعریف و کاربرد هر یک از نشانهها، با توجه به حفظ مفهوم اصلی در چارچوب و قالب ساختاری جمله مورد استفاده قرار گیرد. میزان به کارگیری نشانههای کمکی نوشتار تا اندازهای تابع تشخیص صحیح نویسنده است و به نوع مخاطب و متن بستگی دارد، ولی زیادهروی یا کوتاهی در نشانهگذاری، هر دو ناپسند است. در هر حال استفادهی صحیح از علائم نشانهگذاری کمک شایانی به روشنی و روانی نوشته نموده و موجب انتقال بهینه منظور نویسنده به خواننده میشود.
بخش تولید محتوای شرکت همورا مطالبی را در این خصوص جمع آوری نموده است تا نکات مهم در این حوزه را به صورت ساده و خلاصه در اختیار دیگران قرار دهد. این مطالب خلاصهای از کتاب آیین نگارش فارسی و تجارب همورا میباشد.
یکی از نکات مهم مربوط به نشانههای نگارشی آن است که تمام نشانهها باید به کلمهی قبلی چسبیده و از کلمهی بعدی فاصله داشته باشد. البته نشانههای ({[« برعکس دیگر نشانهها باید از کلمهی قبلی فاصله و به کلمهی بعدی بچسبند.
برای مثال به جملات زیر و فاصله بین نشانهها و کلمات دقت نمایید.
نادرست: علی، رضا و احمد رفتند .
درست: علی، رضا و احمد رفتند.
نادرست: رضا احمدی(برنامه نویس شرکت همورا ) دیروز پروژه خود را تحویل داد .
درست: رضا احمدی (برنامه نویس شرکت همورا) دیروز پروژه خود را تحویل داد.
رعایت شیوه صحیح نشانهگذاریها تاثیر مهمی در سئو و دیجیتال برندینگ دارند. یکی از خدمات شرکت همورا برگزاری دورههای آموزشی تحت عنوان بازاریابی محتوا یا دیجیتال برندینگ میباشد. دراین دوره اصول تدوین و ترجمه، اصول استفاده از علائم سجاوندی و موارد ضروری گنجانده شده است.
در ادامه سرفصل سری مطالب مربوط به اصول نشانه گذاری در آیین نگارش آمده است.
بنیانگذار شرکت همورا و مدیرعامل کنونی این شرکت است.
از سال ۱۳۸۰ برنامهنویسی را شروع و به تحول و توسعه سازمانی علاقه دارد. (رزومه رسمی)
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.