یکی از مراحل ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ، راهاندازی یک پایگاه مناسب برای مدیریت قسمتهای مهم سازمان است. این پایگاه میتواند یک سایت یا اپلیکیشن باشد. به دلایل گوناگونی، بسیاری از مدیران و کسب و کارها، سایت را برای خود انتخاب میکنند و آنرا در جهت توسعه سازمان بهکار میبرند.
اگر شما هم برای بهبود کسب و کارتان، سایت را انتخاب کردهاید، باید پیش از سفارش آن، نکات مهمی را بدانید و آنرا رعایت کنید. یکی از این نکات آشنایی با دو مفهوم در دنیای وبسایتهاست. این دو مفهموم UI و UX هستند. UIمخفف (User Interface) است که به معنای رابط کاربری و UX مخفف (User Experience) و به معنای تجربه کاربر است.
برای اینکه درک صحیحی از این دو مفهوم به دست بیاورید، برایتان یک مثال آوردهایم. فرض کنید وارد یک رستوران میشوید که همه چیز آن مانند کارکنان، غذا و طراحی داخلی برایتان جذاب بوده است. اما وقتی از شما بپرسیم که دوست دارید یک بار دیگر به این رستوران سر بزنید، ممکن است با شک و تردید پاسخ دهید. حالا اگر جای این رستوران، یک سایت بگذارید، این مکان UI مناسبی داشته اما UX آن برایتان آنقدر خوب نبوده و تجربهی جالبی به شما نداده است و در واقع خاطره کاربریتان یا احساسی که دارید آنقدر مثبت نیست که باز بخواهید به آن رستوران بروید. حالا از رستوران به وبسایت برگردیم. ممکن است شما سایتی بسیار تمیز، شیک و مرتب داشته باشید اما بازدید کنندهی سایت در آن راحت نباشد، نتواند نیازهایش را رفع کند و یا نخواهد باز تجربه حضور در آن سایت را داشته باشد.
سایتهایی که علاوه بر داشتن UI مناسب UX خوبی دارند، میتوانند مخاطبان را به سمت خود جذب کنند و در نتیجه اهداف سازمانها را که وابسته به بازگشت مشتریان هستند، مرتفع سازند. اما سفارش یک سایت با UI و UX مناسب، کار سادهای نیست و باید برای آن آمادگیهایی را کسب کنیم. در ادامه برایتان چند راهکار داریم که در این مسیر میتواند کارگشا باشد.
قبل از سفارش سایت، زمان مناسبی را به بازدید از سایتهای دیگران اختصاص دهید و ببینید آنها چه ایدههایی را دنبال کردهاند. یادتان باشد که نباید فقط سایتها را مرور کنید، بلکه باید مثل یک مشتری با حوصله تمام جزییات سایت را ببینید، آنرا نقد کنید و با دیگران مقایسهشان کنید. وبسایتهای گردشگری چه در ایران و چه در جهان تنوع بسیار زیادی دارند و در نتیجه زمانی که برای بررسی این سایتها میگذارید باید به اندازه و موشکافانه باشد. برای انواع کسب و کارهای گردشگری پیشنهاد میکنیم وبسایتهای TripAdvisor و Hotel.com را بررسی کنید.
در اینترنت مقالات بسیار زیادی وجود دارند که قطعا همه آنها مناسب نیستند اما هر کدام به شما آگاهی، دانش و پیشزمینهای را درباره طراحی سایت میدهند و در نتیجه خواندن آنها خالی از لطف نیست. اما اگر دوست دارید مقالات مفیدی بخوانید ما پیشنهاد میکنیم سری به سایت goodui.org بزنید و 75 تکنیکی که این سایت با زبانی ساده و روان برای طراحی سایت معرفی کرده است را بخوانید. این 75 تکنیک برای سفارش تمام سایتها از جمله گردشگری کارایی دارد و با مثالهای ساده به کسانی که هیچ دانشی در زمینهی طراحی سایت ندارند، ایده میدهد.
برای مثال یکی از ایدههای خوب و کاربردی این است که برای نمایش محصولات و خدماتتان از باکسهای هماندازه در صفحهی وبسایت استفاده نکنید. مثلا اگر شما یک آژانس گردشگری هستید و برای ماه آینده 12 تور مختلف را قرار است برگزار کنید، قطعا پر شدن همهی آنها اولویتتان نیست و میخواهید برخی تورها بیشتر دیده شوند. در این شرایط میتوانید با تغییر اندازهی باکسها و یا عکسها به مشتری (بازدیدکننده) بگوییید که کدام سفر برایشان بهتر است. میتوانید ابتدای صفحهی تورها دو بخش بزرگ بگذارید و آنرا به دو تور مهمتان اختصاص دهید و در ادامه بقیهی تورها به یک اندازه باشند.
بعد از اینکه مراحل قبلی را طی کردید و به دانشی نسبی در زمینهی طراحی سایت دست یافتید، زمان آن است که برای ملاقات با طراحان حرفهای وقت بگیرید. تجربهی سالها طراحی سایت به ما نشان داده است که چگونه با چند تغییر کوچک در UI یا UX میتوان فروش آنلاین از طریق وبسایتها را افزایش داد. در ادامه دو مورد از این تجربیات که پس از طراحی چند سایت گردشگری، تحلیل آنها و بررسی علائق مشتریان بهدست آوردیم را برایتان آوردهایم.
ادامه دارد...
منبع: مقاله بهنام اسلمی در روزنامه دنیای اقتصاد
بنیانگذار شرکت همورا و مدیرعامل کنونی این شرکت است.
از سال ۱۳۸۰ برنامهنویسی را شروع و به تحول و توسعه سازمانی علاقه دارد. (رزومه رسمی)
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.