1- مدیریت محتوای وبلاگ: مینا یک نرمافزار (CMS) تحت وب است که با استفاده از آن میتوانید بخشهایی از سایت را مدیریت و برای بخش وبلاگ، تولید محتوا کنید. این نرمافزار شامل جزئیات، تنظیمات و آیتمهایی میشود که موارد استفاده از آن برای هر شرکتی با توجه به استراتژی و نیازهایشان متغییر است. بنابراین ممکن است در مینا گزینهای وجود داشته باشد، اما برای شما قابل استفاده نباشد.
2- مدیریت آلبوم تصاویر: مینا این امکان را فراهم میکند تا عکسهای مرتبط با سایت را یک مرتبه ذخیره کنید، آلبوم بسازید، آرشیو کنید و در بخشهای مختلف سایت یا یوتاب استفاده کنید.
ارتباط با یوتاب: مهمترین نکته در این بخش ساخت آرشیو تصاویر در مینا و آپلود در یوتاب؛ است که این فرآیند موجب بهینهسازی تولید محتوا برای صفحات محصول در سایت میشود.
مروگر را باز کنید، سپس با وارد شدن به آدرس « https://domain.com/mina» وارد پنل مینا شوید. برای ورود به مینا لازم است نام کاربری و رمز عبور داشته باشید.
پشتیبانی همورا، پس از نصب مینا روی دامنه درخواستی شما، یک نام کاربری و پسورد بهعنوان ادمین به رابط قرارداد ایمیل میکند. ادمین با همین نام کاربری میتواند به کاربران دیگر دسترسی بدهد.
در ادامه به بررسی سه بخش مهم پنل مینا که شامل «تنظیمات»، «عکس» و «مطالب» است، میپردازیم.
تمام تنظیمات مربوط به پنل کاربری مینا در این قسمت است که بخشهای مهمتر آن شامل کاربران، سرویسها و زیر سرویسها، برچسبهای ویژه و... میشود. اگر سطح دسترسی شما مدیر سیستم باشد، این صفحه را بهصورت کامل مشاهده میکنید.
تنظیمات مربوط به کاربران شامل دو بخش لیست کاربران و کاربر جدید است. در بخش لیست کاربران این امکان را داریم که لیست کاملی از کاربران مینا را مشاهده و در صورت نیاز ویرایش کرد. در صورتی که بخواهید کاربری جدیدی ایجاد کنید، میتوانید از لیست کاربران - رکورد جدید را انتخاب کنید یا از همان ابتدا وارد گزینهی کاربر جدید شوید.
این لیست شامل دو ستون مهم لاگ 1 و لاگ 2 است.
لاگ 1: این صفحه شامل سوابق کاربری مانند ورود به سیستم، خروج از سیستم و فعالیتهای کلی کاربران است.
لاگ 2: در این صفحه سوابق جزئیتری درباره فعالیت کاربر در خصوص تغییرات محتواها قابل مشاهده است.
3.1.1 فیلترینگ
با کلیک بر روی گزینهی فیلترینگ و استفاده از فیلترهای موجود میتوان به لیست کاربران دلخواه برسید.
3.1.2 ایجاد کاربر جدید
امکان ثبت کاربر جدید در فرم زیر امکانپذیر است.
نکته:
تنظیمات مطالب شامل بخشهای مختلفی مانند سرویسها، زیر سرویسها، برچسبهای ویژه و... است که در ادامه به توضیح بعضی از مهمترین موارد آن میپردازیم.
3.2.1 سرویسها
جهت طبقهبندی مطالب مینا میتوان هر مطلب را به یک سرویس مرتبط نمود. به عنوان مثال مطلب مربوط به معرفی یکی از محصولات به سرویس محصولات و مطلب مربوط به بلاگ را میتوان به سرویس بلاگ مرتبط نمود. در تعریف هر سرویس امکان تعریف 4 سطح زیر سرویس وجود دارد. با این حال بسته به نوع سایت شما، ممکن است سایت از یک زیر سرویس پشتیبانی کند.
3.2.2 زیر سرویسها
ممکن است طبقهبندی مطالب بلاگ، تقسیمبندیها یا زیر شاخههای جداگانهای داشته باشد. بهطور مثال سرویس بلاگ را میتوان به زیر سرویسهای آموزش، اخبار و... طبقهبندی کرد.
در این قسمت نیز مانند تنظیمات کاربران، یک لیست و گزینه رکورد جدید وجود دارد. برای تعریف سرویس یا زیر سرویس، همانند تصویر زیر اطلاعات را میتوانید تکمیل کنید.
سرویسها و زیرسرویسها در موقعیتهای مختلف سایت مانند منو، فوتر، سایدبار، بدنه محتوا و... نمایش داده میشود.
3.2.3 برچسب های ویژه
برچسبهایی است که بنا به استراتژی تولید محتوا، مطالب را به یکدیگر مرتبط میکند.
برای تنظیمات برچسب ویژه؛ مشاهده لیست، فیلترینگ و رکورد جدید همانند بخشهای قبلی تنظیمات، عمل میکنیم.
از این بخش برای مدیریت گالری عکس و آلبومها استفاده میشود.
عکسها بهصورت طبقهبندی شده، درست شبیه یک بایگانی در آلبومها قرار میگیرند. آلبومها با نام یا مشخصات کاملتری از هم تفکیک میشوند. بنابراین برای آپلود تصاویر نیاز هست ابتدا یک آلبوم بسازید و تصاویر را در آلبوم مورد نظر آپلود کنید.
هر عکس و آلبوم دارای شناسه یکتاست که در بخشهای متفاوت میتوان از آن استفاده کرد.
بخش آلبوم نیز مانند بخشهای دیگر شامل لیست، فیلترینگ و ثبت آلبوم جدید است.
اطلاعات مورد نیاز آلبوم رو وارد کنید؛ مهمترین باکس این قسمت تیتر آلبوم است. دکمه ثبت را بزنید تا آلبوم شما در لیست تصاویر قرار بگیرد.
پس از ایجاد آلبوم، عکسها را به آلبوم اضافه کنید. گزینه Choose File را بزنید، عکسها را بهصورت تکی آپلود کنید و دکمه ثبت را بزنید.
با همین روال هر تعداد تصویری که میخواهید به آلبوم اضافه و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کنید. با آپلود هر تصویر، مینا برای شما چند لینک از تصویر با سایزهای مختلف و یک شناسه منحصربهفرد ایجاد میکند که در بخشهای مختلف قابل استفاده است.
در هر ردیف لیست گزینه ویرایش و حذف، کد یا همان شناسه منحصربهفرد آلبوم، زمان انتشار، عنوان و تعداد تصاویر در هر آلبوم نمایش داده میشود که با گزینه فیلترینگ، میتوان به آلبوم مورد نظری که قبلا ساخته شده است، رسید.
با کلیک بر روی عدد تصاویر، میتوان وارد آلبوم شد و عکسهای آپلود شده را مشاهده کرد. همچنین عکسها را کم، زیاد و یا ویرایش کرد.
اصلیترین و مهمترین بخش از پنل نرم افزار مینا، بخش مطالب است. در اینجا میتوان برای صفحات سایت محتوایی را درج کرده و یا مطالب قبلی را ویرایش و مدیریت کرد.
جهت درج متن و محتوای جدید، روی گزینه مطلب جدید کلیک کنید.
5.1.1 متن
متن خود را در بخشهای مختلف مانند تیترها، خلاصه و متن یا همان بدنه اصلی محتوا کپی کنید.
نکته: بهتر است هنگام کپی، از گزینه چسباندن متن استفاده کنید که در اینصورت استایل متن گرفته میشود و هیچ گونه بهمریختگی پیش نمیآید. بنابراین برای لینکسازی، ایجاد هدینگها، بلد کردن و... از خود ویرایشگر مینا استفاده کنید.
تا جایی که ممکن است از ویرایش دستی گزینههایی مانند تغییر در رنگ متن بپرهیزید.
در صورت بروز خطا لطفا مطلب «خطای ثبت در ادیتور» را بخوانید.
5.1.2 تصویر
برای اضافه کردن عکس به متن، نیاز به وارد کردن منبع آن داریم. برای این کار با مراجعه به آلبوم درج شده در مینا و کلیک بر روی عکس لینکهای مربوط به آن را کپی و در فیلد منبع وارد میکنیم.
برای بارگذاری تصاویر دیگر مانند تصویر بزرگ و کوچک نیاز هست که تصویر را از فایل روی سیستم خود؛ جایی که تصویر را ذخیره کردهاید، انتخاب کنید.
مهم: حتما از تصاویر با حجم پایین استفاده شود؛ زیرا تصاویر با حجم بالا فضای هاست را زود پر میکند و بکآپ سخت و هزینهبر میشود. بنابراین پشنهاد میکنیم از تصاویر با حجم زیر 150K استفاده کنید.
5.1.3 انتشار مطلب
اگر بخواهیم مطلبی که ایجاد کردهایم، بر روی سایت نمایش داده شود، گزینه نمایش را روی وضعیت فعال انتخاب میکنیم و دکمه ثبت را میزنیم.
در صورتی که بخواهید مطلب را در آینده منتشر کنید، زمان انتشار را برای تاریخ و ساعت مورد نظر تنظیم کنید.
نکته: برای اعمال تغییرات آنی از گزینه ذخیره استفاده کنید.
5.1.4 بخش سئو
در صفحه هر مقاله، تنظیمات سئویی مانند عنوان صفحه، متای توضیحات، کلمات کلیدی و ریدایرکت (انتقال) در اختیار شماست تا به بهینهسازی مطلب بپردازید.
همچنین گزینههای مختلفی مانند سرویس، برچسبهای ویژه، کدمطالب مرتبط و سایر تنظیمات به شما امکان اضافه کردن گزینههای مختلف و طبقهبندی محتوا را میدهد.
5.1.5 مقالات مرتبط
برای نمایش مطالب مرتبط در پایین صفحه مقاله، شناسه مطلب را قرار دهید و در صورتی که قصد نمایش چند مقاله مرتبط را دارید، با علامت «,» بدون فاصله کد مقالات را از هم جدا کنید.
ممکن است مینا امکاناتی داشته باشد که در سایت برای شما فعال نباشد. برای همین منظور لطفا «ارتباط سایت نرمافزارهای یوتاب و مینا» مراجعه شود.
در این متن سعی شد بخشهای مختلف مینا به تفصیل آموزش داده شود. در صورتی که نیاز به آموزش بیشتر دارید یا دچار ابهام هستید، میتوانید با همکاران ما در قسمت پشتیبانی در ارتباط باشید. همچینین تیم همورا از ارائه هر گونه نظر و پیشنهاد شما در خصوص بهینهسازی امکانات مینا استقبال میکند.