متای توضیحات یا همان Meta Description یکی از مهمترین عوامل در بالابردن رنکینگ سایتها و SEO نمودن آنها میباشد. متای توضیحات قسمتی از کدهای HTML است که توضیحی در خصوص محتوای صفحه وب سایت ارایه میدهد. این توضیحات معمولاً در نتیجه جستجوی موتورهای جستجو به کاربر نمایش داده میشود تا کاربر را برای انتخاب مناسب صفحهای که به دنبال آن است راهنمایی نماید.
متای توضیحات تگی است در HTML که در بخش Head آورده میشود و توضیحات خلاصهای در خصوص آن صفحه را دربر میگیرد. نمونه از این تگ در ادامه آمده است:
meta name="description" content="توضیحی در خصوص صفحه" />
این متا در صفحه وب سایت شما به نمایش عموم گذاشته نمیشود. مگر اینکه در سورس صفحه به دنبال آن باشید. برای مثال، بر روی فضایی خالی در این صفحه دکمه سمت راست ماوس را کلیک نمایید، سپس View Page Source (این عبارت در مرورگرهای مختلف متفاوت است) را انتخاب نمایید. حال که به سورس HTML آن صفحه دسترسی دارید، در خطوط اولیه حداکثر در ده خط اول، میتوان این تگ را مشاهده نمود.
یکی از مهمترین کاربردهای متای توضیحات در ارتقای رنکینگ سایتها در موتورهای جستجو میباشد. به عبارت دیگر در SEO شدن سایت نقش بسزایی دارد. بدین ترتیب که گوگل با مطالعه متای توضیحات، سایت شما را فهرست بندی کرده و سعی میکند صفحه مربوطه را با کلمات نوشته شده در این تگ ارزشگذاری نماید.
اما نقش اصلی متای توضیحات در افزایش click-through rate میباشد. به این معنا که متای توضیحات میتواند نرخ کلیک شدن سایت در نتایج جستجو را افزایش دهد. اما چگونه؟ اگر جستجویی را در یکی از موتورهای جستجو انجام دهید، در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs یا Search Engine Result Pages) لیستی از صفحات نشان داده میشود که ضمن نمایش تیتر یا عنوان، متونی نیز در زیر آن نوشته میشود. این متون معمولاْ از همان متای توضیحات آورده میشوند.
به بیان دیگر، متای توضیحات حتی اگر برای جایگاه سایت شما در نتایج جستجو مهم نباشد، اما قطعاْ برای جذب کاربران جهت کلیک نمودن روی لینک شما در نتایج جستجو اهمیت بسیاری دارد. در واقع شما وقتی کلمه و ترکیبی از کلمات را در موتور جستجویی مانند گوگل جستجو میکنید، یکسری نتایجی آورده میشود که یکی از مهمترین آنها توضیحاتی است که در عنوان لینک نوشته است. حال نکتهای که وجود دارد آن است که هر چقدر این توضیحات جذابتر، به کلمات جستجو شده مرتبطتر باشد و نهایتاً به محتوای صفحه وب سایت شما نزدیکتر و آن را به خوبی تشریح کرده باشد آنگاه احتمال کلیک شدن آن نسبت به سایر نتایج، بالا میرود. خیلی خلاصه و مفید آنکه این توضیحات اگر دلخواه جستجو کننده باشد ممکن است کلیک شود.
اظهار نظرهای متفاوتی در این خصوص وجود دارد. اما اکثراْ حداقل ۷۰ کاراکتر را برای متای توضیحات ضروری میدانند. در WebMaster Tools که توسط گوگل به عنوان ابزاری مناسب جهت ارتقا رنکینگ سایت وجود دارد، صفحاتی که کمتر از ۷۰ کاراکتر دارد را صفحات نامناسب میداند. همچنین توصیه شده که در بهترین شرایط طول متای توضیحات باید بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر باشد. بنابراین بیش از ۱۶۰ کاراکتر معمولاْ پیشنهاد نمیشود. با این حال تجربه و تحقیق برخی نشان داده است که این تعداد تا ۲۵۶ کاراکتر توسط گوگل قابل قبول است.
ممکن است سئوال شود که بالاخره طول متای توضیحات چقدر باشد؟ به همین منظور تقسیم بندی زیر که با مطالعه و بیشتر به واسطه تجربه کسب شده است را به اطلاع میرساند:
هنر نوشتن متای توضیحات
بله، نوشتن متای توضیحات یک هنر است. اما چرا؟ برای نوشتن متای توضیحات باید کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
امیدوارم متاهای خوبی را برای سایتتان انتخاب کنید. در صورتی که مایل بودید درباره متای توضیحات و شیوه نگارش آن که یکی از بخشهای آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ است اطلاعات جامعی کسب کنید، پیشنهاد میکنیم در «کارگاه آموزش دیجیتال مارکتینگ» شرکت بفرمایید.
همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ داشتید از شما دعوت میکنیم از «خدمات مشاورهای همورا» بهرهمند شوید.
بنیانگذار شرکت همورا و مدیرعامل کنونی این شرکت است.
از سال ۱۳۸۰ برنامهنویسی را شروع و به تحول و توسعه سازمانی علاقه دارد. (رزومه رسمی)
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت همورا مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
ممنون از توجه شما.